Biografie
 
Hotsumi Terakawa is geboren in Nagasaki te Japan. Op zijn veertiende is hij aan zijn Bonsai-studie begonnen bij de Yagumo Manse-En te Omiya.
Omiya is in Japan bekend als het centrum van Bonsaimeesters en ligt zo'n 25 kilometer ten noorden van Tokyo. De Yagumo Mansei-En was de Bonsaituin van Hideo Kato.
Hideo Kato, telg van een in Japan zeer vermaarde Bonsaifamilie behoorde tot de grootmeesters op Bonsaigebied in Japan en zijn tuin bevatte een grote collectie vermaarde Bonsai waarvan velen zelfs behoorde tot de nationale kunstschatten
van Japan.
 

Onder begeleiding van Hideo Kato heeft Hotsumi Terakawa zeven jaar gestudeerd. Hij woonde intern bij zijn meester en werkte daar zeven  dagen per week van 8 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Het was een zware tijd, maar ook een van de mooiste tijden van zijn leven. Na het voltooien van  zijn studie heeft hij  een jaar gewerkt als Bonsaikunstenaar bij een particuliere Bonsaicollecteur. 


 

Daarna vertrok hij naar Nederland om bij de firma Lodder Vleuten BV  de bomen te onderhouden en stileren. Toen hij de Nederlandse taal enigszins onder de knie had is hij in de avonduren begonnen les te geven bij  Hoka-En. Door zijn aanwezigheid is de Bonsaikunst in Nederland en BelgiŽ kwalitatief gestaag gegroeid. De Bonsaibomen in deze landen en deels ook door heel Europa vertonen kenmerken van zijn stijl. Inmiddels is Hotsumi getrouwd met zijn Japanse vrouw Masako en hebben zij samen twee zonen Yuho en Taiga.
 

 

Een aantal jaren woonden en leefden zij in Ammerzoden alwaar hij zijn lang gekoesterde droom: een eigen Bonsaituin heeft verwezenlijkt. Hier geeft hij zowel aan beginners als gevorderden lessen in het vormen en verzorgen van Bonsai. De Bonsaituin is volledig op de Japanse manier ingericht. Door de prachtige grindtuin en de keurig uitgestalde Bonsaibomen, ademt deze tuin een welhaast serene rust uit. Toen zijn zonen wat ouder werden verhuisde hij met vrouw en kinderen terug naar Japan.
 Sindsdien leeft hij in twee werelden en reist hij regelmatig heen en weer tussen Japan en Ammerzoden. Doordat hij nu zelfstandig ondernemer is heeft hij nu veel meer contact met zijn klanten. Zijn imago als een wat afstandelijke Bonsaidocent is geheel verdwenen. Hij is meer betrokken bij zijn cursisten, wat ook blijkt uit de oprichting van de Bonsaivereniging "Sho Ryu Kai". In zijn tuin is iedereen welkom, echter wel graag even een telefoontje voordat u komt.